1.13.2012

Γενική συνέλευση στο ΨΝΑ-Δαφνί: Ψηφίστηκε η συμμετοχή στην απεργία τς 17ης Γενάρη.

αναδημοσίευση από τον ημιόροφο

Ενημέρωση από τη σημερινή γενική συνέλευση στο ΨΝΑ-Δαφνί. Ψηφίστηκε η συμμετοχή στην απεργία τς 17ης Γενάρη.

Παρά το μεγάλο μούδιασμα που επικρατεί σε πολλούς χώρους εργασίας και ειδικά στο δημόσιο τομέα, πραγματοποιήθηκε σήμερα γενική συνέλευση στο ΨΝΑ-Δαφνί με συμμετοχή 150 και πάνω εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων. Και σήμερα και χθες έγινε ενημέρωση για την αναγκαιότητα της συμμετοχής στις συνελεύσεις τμήμα το τμήμα. Τα βασικά θέματα προς συζήτηση ήταν: 1. απλήρωτες υπερωρίες εργαζομένων, ειδικά των αορίστου χρόνου 2. συμμετοχή στην παναττική απεργία 17 Γενάρη. Κατα την ενημέρωση από το προεδρείο του σωματείου οι εργαζόμενοι έμαθαν ότι βρίσκονται εντελώς στον αέρα ως προς την αποζημίωση των υπερωριών ενώ ταυτόχρονα γνωστοποιήθηκε η επιστροφή ποσού 600.000 από τη διοίκηση προς στο υπουργείο σε ένδειξη καλής θέλησης και σιδερένιας πίστης...Ως προς τις δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, που ήδη έχουν χρονίσει, σχετικά με επιδόματα, έγινε γνωστή η πάγια τακτική του δημοσίου να εφεσιβάλει τις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις όπως και στην δική μας περίπτωση. Την ίδια στιγμή που ο νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου έχει λάβει αναδρομικά τα διεκδικήσιμα ποσά βάσει της πρωτόδικης απόφασης.
Μετά από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων αλλά και άλλων εργαζομένων (δυστυχώς λίγων) αποφασίστηκαν τα εξής για τη διεκδίκηση των υπερωριών: 1. Επίσχεση εργασίας των αορίστου χρόνου 2. Κυλιόμενες συνελεύσεις μπροστά στην πύλη για όλους τους εργαζόμενους 3. Κλείσιμο εφημεριών, αρχής γενομένης από την επόμενη Τετάρτη 4. Διαδήλωση στο υπουργείο υγείας την επόμενη εβδομάδα. Για την υλοποίηση των αποφάσεων ορίστηκε επιτροπή αγώνα με ευρεία συμμετοχή εργαζομένων.
Για την παναττική απεργία και παρά την αρχική ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ διαχώρισαν τη θέση τους και προσπάθησαν να μη ληφθεί απόφαση απεργίας. Απέτυχαν όμως. Δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΑΡΣΥ θέτοντας σαν προτεραιότητα την ταξική αλληλεγγύη αλλά και την οργάνωση των εργαζεμένων από τα κάτω, ώστε να υπερφαλαγγιστούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ,ΠΟΕΔΗΝ, κατάφεραν να δώσουν τον τόνο και τελικά η συνέλευση να πάρει απόφαση υπέρ της απεργίας με μεγάλη διαφορά. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Δαφνί και πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο της Αττικής που παίρνει απόφαση συμμετοχής.
Ειδικά από την ΑΡΣΥ τέθηκαν παράλληλα τα ζητήματα της απάντησης του σωματείου στα νέα ψηφισμένα σχέδια για την μεταρρύθμιση του Ψυχαργώς μέσα από ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας ψυχ. υγείας και της αυτοδίκαιης εγγραφής στο σωματείο εργαζομένων που έχουν μείνει εκτός, όπως άλλωστε συμβαίνει μέχρι τώρα για όλους τους εργαζομένους.
Η αυτοί ή εμείς.

Σημείωση: Το Θριάσιο νοσοκομείο προχωρά σε στάση εργασίας για την 17η Γενάρη, μετά από απόφαση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου