Ο Χρήστος Μαντάς υπογράμμισε επίσης ότι "αγνοείται το περίφημο σύμφωνο Άντορ" και παρουσίασε διεξοδικά την απάντηση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Βουλή για το σύνολο των θεμάτων της Ψυχικής Υγείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Φωτεινή Σκοπούλη κάνει μεταξύ άλλων λόγο στην απάντησή της για κοστολόγηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων ανά ασθενή, ενώ αποκαλύπτει ότι το... Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας είναι εκείνο το οποίο... επιλαμβάνεται της αναδιαμόρφωσης της πολύπαθης ψυχιατρικής εφημερίας του Λεκανοπεδίου!


Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης, τόσο ο Αχιλλέας Βασιλικόπουλος, εργαζόμενος της ΕΚΨΨΥ, όσο και η Αγγελική Συλλιγαρδάκη, πρόεδρος του ΣΕΨΑΕΚΟ, παρουσίασαν διεξοδικά και με τα πιο μελανά χρώματα την υποχρηματοδότηση, την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους στις κοινοτικές δομές Ψυχικής Υγείας, την υποχώρηση των όρων ασφαλείας για τους φιλοξενούμενους σε αυτές τις δομές, την αύξηση των υποτροπών και των νοσηλειών, καθώς και τα πολύ σοβαρά προσκόμματα για τους φιλοξενουμένους στην εξασφάλιση της τροφής, αλλά και των φαρμάκων τους!

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός, Κώστας Ζαχαριάς και Βασιλική Κατριβάνου, ο Θόδωρος Μεγαλοοιοκονόμου, διευθυντής ψυχίατρος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί"), εκπρόσωποι των εργαζομένων σε κοινοτικές δομές Ψυχικής Υγείας, καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

αναδημοσίευση από http://www.avgi.gr