12.30.2013

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΦΩΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑΣ 44 ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

ZHTAME - ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Το Hearing Voices Network είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που δημιουργήθηκε από και για ανθρώπους που ακούνε φωνές ή έχουν παρόμοιες ασυνήθιστες εμπειρίες καθώς και φίλους, συγγενείς και εργαζόμενους που θέλουν να εκφράζουν έμπρακτα τις έντονες ενστάσεις τους για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα ψυχικής υγείας. 

Το τμήμα του Δικτύου που λειτουργεί στην Αθήνα έχει εστιάσει στην ανάδειξη του κεντρικού ρόλου των ομάδων αυτοβοήθειας. Οι ομάδες αυτοβοήθειας αποτελούν έναν ασφαλή χώρο όπου άνθρωποι με παρόμοιες εμπειρίες μπορούν να μιλήσουν για αυτές και να δώσουν δύναμη ο ένας στον άλλο, δίχως το φόβο της κριτικής ή της απαξίωσης από τρίτους. Μία ομάδα λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2010 και απευθύνεται σε ανθρώπους που ακούνε φωνές ή έχουν άλλες αντίστοιχες αισθητηριακές εμπειρίες και μια δεύτερη συγκροτείται από συγγενείς και φίλους και λειτουργεί επίσης ως ομάδα ομότιμης υποστήριξης. Για περισσότερες πληροφορίες για εμάς μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα μας στο hearingvoices.gr

Το τελευταίο χρόνο έπειτα από κοπιαστική προσωπική εργασία των μελών καταφέραμε να μεταμορφώσουμε ένα εγκαταλελειμμένο υπόγειο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα σε έναν καλαίσθητο χώρο με την προοπτική δημιουργίας ενός στεκιού που θα στεγάσει τις δραστηριότητες μας. Ως ομάδα λειτουργούμε με οριζόντιες, αντιεραρχικές διαδικασίες χωρίς να ξεχωρίζουμε ρόλους και ειδικότητες. Δε λαμβάνουμε καμία χρηματοδότηση και ως εκ τούτου προσπαθούμε να οργανώνουμε μόνοι μας τις δράσεις μας.

Για το σκοπό αυτό απευθύνουμε κάλεσμα σε όποιον/α μπορεί να βοηθήσει τώρα που η οργάνωση του χώρου μπαίνει στην τελική ευθεία. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν μια σειρά από υλικές ανάγκες που χρειάζονται να καλυφθούν προκειμένου να μπορέσει να γίνει ο χώρος βιώσιμος. Σε αυτές περιλαμβάνονται:

·         Κουζινικά (μπρίκι, ποτήρια, βραστήρας, γκαζάκι.)

·         Μέσα θέρμανσης

·         Χαλιά ή μοκέτες

·         Ηλεκτρικές συσκευές: Κουζίνα, ψυγείο, υπολογιστής, ηχεία

Ότι άλλο έχετε που δεν χρειάζεστε και μπορείτε να το διαθέσετε είναι ευπρόσδεκτο για το χώρο.

Από την πλευρά μας διαθέτουμε μεγάλο αριθμό από καρέκλες, τραπέζια, θρανία και ντουλάπες που δίνονται σε όποιον/α χρειάζεται είτε μεμονωμένα είτε ως συλλογικότητες.

Φιλικά

Δίκτυο των Ανθρώπων Ακούνε Φωνές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου