1.28.2013

Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 31/1 ενάντια στη στοχοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ

από το left.gr


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ).

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι η απεργία καλύπτει όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη απεργία που διατρέχει σε όλο το φάσμα των εργαζομένων στο ΕΣΥ και θέτει καίρια αιτήματα που αφορούν στην επιβίωση και επαγγελματική αξιοπρέπεια των υγειονομικών, κυρίως όμως αφορούν στην επιβίωση του ίδιου του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στη στοχοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, στα σφαγιαστικά οργανογράμματα των νοσοκομείων, στην πενιχρή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και στις απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες.
Σε συνέντευξή του στη Σαββατιάτικη ''Αυγή'', ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας τόνισε ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι "να καταργήσουν 11.000 νοσηλευτικά κρεβάτια και να κλείσουν 660 τμήματα".  "Έχουν ήδη κλείσει αρκετά νοσοκομεία του ΙΚΑ και πολλά τμήματα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ (...) Με τις λεγόμενες συγχωνεύσεις, αρκετά νοσοκομεία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και ο κίνδυνος να μεταπέσουν σε Κέντρα Υγείας ή (το χειρότερο) να κλείσουν είναι υπαρκτός", σημείωσε - μεταξύ άλλων - ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι "ήδη παρουσιάζεται ένα τεράστιο κενό στελέχωσης του ΕΣΥ, το οποίο φτάνει στους 6.000 γιατρούς". 


Συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας 

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Υγείας θα συμμετασχουν γιατροι από πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας και επίσης θα συμμετάσχουν οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ καθώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι του Λεκανοπεδίου μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει στάση εργασίας.

Συνέντευξη Τύπου

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου στις 11 πμ, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ καλούν σε συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ με θέμα: Η κατάσταση στα Νοσοκομεία και η απεργία της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου. 

Συνέντευξη του left.gr με τον αντιπροέδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννη Μπασκόζο 

Πριν λίγες μέρες, ο Γιάννης Μπασκόζος μίλησε στο left.gr - μεταξύ άλλων - για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και στις υπηρεσίες υγείας της Ελλάδας των μνημονίων αλλά και για τις αντιστάσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη μνημονιακή βαρβαρότητα, που στο χώρο της υγείας μεταφράζεται σε ανθρώπινες ζωές. Δείτε το βίντεο: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου