1.16.2012

Ψήφισμα Συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στο «Περιβολάκι» για τις πρόσφατες απολύσεις των 3 συναδέλφων

Ψήφισμα Συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στο «Περιβολάκι» για τις πρόσφατες απολύσεις των 3 συναδέλφων

Στις 9 του Γενάρη, με αιφνιδιαστικό και εντελώς απαράδεκτο τρόπο ανακοινώθηκε σε 3 συναδέλφους η μη ανανέωση των συμβάσεών τους που έληγαν στις 31/12/11. Η κυνική αυτή ανακοίνωση έγινε παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις της διοίκησης για την συνέχιση της συνεργασίας μόλις τρεις εβδομάδες νωρίτερα και παρά την δημόσια παραδοχή της διοίκησης ότι αυτοί οι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του χώρου.

Η μη ανανέωση των συμβάσεων στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με απολύσεις. Απολύσεις που πετάνε χωρίς δεύτερη σκέψη 3 συνανθρώπους μας στη κόλαση της ανεργίας. Απολύσεις που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του χώρου. Απολύσεις που έχουν σαν άμεσο αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Απολύσεις που ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι λύνουν έστω και ένα ελάχιστο μέρος των οικονομικών δυσκολιών του χώρου.

Και όμως η διοίκηση, με περισσή αλαζονεία, προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφασή της αυτή επικαλούμενη την κρίση. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει ευθαρσώς ότι αυτό είναι μόνο η αρχή του «μαζέματος». Ενός «μαζέματος» που μας αφορά όλους. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι τέτοιες κινήσεις κάθε άλλο παρά μεμονωμένες είναι. Γίνεται πλέον ξεκάθαρη η πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά και των διοικήσεων των φορέων σε ρόλο πολιορκητικού κριού, για την πλήρη εγκατάλειψη και υποβάθμιση των δομών ψυχικής υγείας και των προγραμμάτων πρόληψης και απεξάρτησης.

Σε αυτή την συγκυρία ο αγώνας των εργαζομένων στο «Περιβολάκι» είναι μόνο η απαρχή ενός κοινού και δίκαιου αγώνα για το δικαίωμα σε δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη..

Η Υγεία, σωματική και ψυχική, είναι δικαίωμα όλων και όχι πολυτέλεια για τους λίγους.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στο «Περιβολάκι» και ζητάμε την ανάκληση της απόφασης και την άμεση επαναπρόσληψη των 3 συναδέλφων.

Κανένας μόνος του στην κρίση. Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου