11.02.2011

Συγκρούσεις και τραυματισμοί στο υπουργείο Υγείας - Κατάληψη στο αμφιθέατρο


Ενημέρωση από Υπουργείο Υγείας:

Μετά από σύγκρουση με τα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί
στην είσοδο, οι συγκεντρωμένοι γιατροί και φοιτητές (με τη συνδρομή των εργαζομένων του Υπουργείου) μπήκαν στο κτήριο και πραγματοποιούν κατάληψη στο αμφιθέατρο. Από τη βία των ΜΑΤ, υπάρχει ένα παιδί με σπασμένο καρπό και αρκετοί με μώλωπες. Τα ΜΑΤ απείλησαν ανοιχτά τους εργαζομένους του Υπουργείου που συμπαραστάθηκαν στους συγκεντρωμένους.

Αυτή τη στιγμή γίνεται συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργεί
ου όπου έχουν κατέβει ο Γ.Γ. Κατριβάνος και Πολύζος, ως εκπρόσωποι της πολ. ηγεσίας και τους κατακεραυνώνουν οι γιατροί και φοιτητές. Αφού φύγουν οι πολιτικοί, θα γίνει προσπάθεια να γίνει συντονισμός σωματείων και συνελεύσεων του υγειονομικού χώρου για να αποφασιστεί η μορφή της συνέχισης του αγώνα (π.χ. κατάληψη του Υπουργείου).
Οι συγκεντρωμένοι απευθύνουν έκκληση για συμμετοχή. 

Σήμερα το πρωί έπεσε το μπλογκ των εργαζομένων http://aristotelous17.wordpress.com. 
Το blog δημιουργήθηκε από μια ομάδα εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας οι οποίοι αποφάσισαν εσχάτως να μη μείνουν αμέτοχοι στα όσα συμβαίνουν, τόσο στο δημόσιο τομέα, όσο κυρίως στην οικονομία και την κοινωνία γενικότερα. Για το λόγο αυτό εδώ και καιρό έχουν δημιουργήσει το ιστολόγιο που προσπαθεί να εκφράσει τις σκέψεις, τις ιδέες και τις ανησυχίες μας, οσον αφορά στην κρίση και τις κοινωνικοοικονομικές τις συνέπειες και να αντιδράσει με υγιή τρόπο στις σαρωτικές αλλαγές που προωθούνται ποικιλοτρόπως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου