9.28.2011

4ωρη στάση εργασίας αύριο των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης - συμμετέχουν στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.  Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443.
Φαξ: 2265072771, 2273023441. Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064.  Email: prolipsiworkers@yahoo.gr

Τετάρτη, 28 Σεπτέμβρη 2011
Δελτίο Τύπου
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –ΟΚΑΝΑ, και οι εργαζόμενοι/ες σε αυτά, στηρίζουμε την στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων). Συμμετέχουμε με τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, 29 Σεπτέμβρη, 11.00-15.00, και συγκέντρωση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Υγείας μπρος στο Υπουργείο Υγείας.
Θεωρώντας τους εαυτούς μας κομμάτι του χώρου της Δημόσιας Υγείας, από το μετερίζι της Πρωτοβάθμιας Πρόληψης και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, εκφράζουμε με αυτό τον τρόπο και την αλληλεγγύη μας και την  συμπόρευση μας με όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία-Πρόνοια που πλήττονται άμεσα από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.
Στηρίζοντας τις αποφάσεις του Συντονιστικού των Εργαζομένων στις δομές Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας και Κατά των Εξαρτήσεων, στο οποίο συμμετέχει το Σωματείο μας, δηλώνουμε ρητά ότι κινούμαστε ενωτικά στους χώρους εργασίας μαζί με τους συναδέλφους των υπηρεσιών που βάλλονται, συνδράμοντας με όλες τις δυνάμεις σε μορφές κινητοποιήσεων, για να διακόψουμε την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και τη συρρίκνωση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες. Γνωρίζουμε καλά ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε.
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες μας και απαιτούμε:
 Να παρθούν πίσω όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι για περικοπή χρηματοδότησης, εργασιακή εφεδρεία και συγχωνεύσεις στους φορείς και οργανισμούς υγείας. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων στον κρατικό προϋπολογισμό για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των φορέων για το υπόλοιπο του 2011.
• Προϋπολογισμός για το 2012 που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του χώρου. Η ενίσχυση και ο σχεδιασμός των φορέων που εξυπηρετούν τα πιο αδύναμα και αποκλεισμένα μέλη της κοινωνίας αποτελεί υποχρέωση του κράτους, ειδικά σε περίοδο κρίσης.
• Εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει στην Υγεία. Κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (προθάλαμο της ανεργίας) καμιά αλλαγή εργασιακού αντικειμένου.
• Όχι στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις φορέων! Να απολαμβάνουν την ποιότητα και το δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών όλοι όσοι τις έχουν πραγματικά ανάγκη!
• Για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Η Υγεία, σωματική και ψυχική, είναι δικαίωμα όλων και όχι πολυτέλεια  

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου