2.01.2013

Ψήφισμα συμπαράστασης στην απολυμένη συνάδελφο Ειδικής Αγωγής, Α. Γαϊτανίδου


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Διεύθυνση Γραμματείας: E.K.A, Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.  Τηλ.: 2265023590, 2102409015, 2273023443.
Φαξ: 2265072441, 2273023441. Κινητά: 6945833231, 6936828341, 6978741064.  Email: prolipsiworkers@yahoo.gr

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013


Ψήφισμα συμπαράστασης στην Άννα Γαϊτανίδου
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της ειδικής παιδαγωγού Άννας Γαϊτανίδου, μέσω της «ελαστικής οδού» μη ανανέωσης της σύμβασής της από την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων). Ως επίσημη αιτιολογία της «λήξης συνεργασίας» αναφέρεται η βολική «οικονομική δυσκολία» μιας δομής, η οποία ετοιμάζεται να απορροφήσει καινούρια προγράμματα ΕΣΠΑ.

Στην πραγματικότητα, η συνάδελφος Άννα Γαϊτανίδου έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση, καθώς είναι Γραμματέας του Δ.Σ. του κλαδικού σωματείου ειδικής αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α) ενώ συμμετείχε ενεργά και στον Συντονισμό Εργαζομένων Ψυχικής Υγείας, Ειδικής Αγωγής και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων, στο πλαίσιο του οποίου δώσαμε κοινούς αγώνες.

Η συνάδελφος εργάζονταν τα τελευταία χρόνια στην ΕΛΕΠΑΠ με σύμβαση ορισμένου χρόνου, που ανανεώνονταν διαρκώς. Τον προηγούμενο μήνα προέβη σε εξώδικο μαζί με άλλους συναδέλφους της, προκειμένου να υπερασπιστεί κεκτημένο δικαίωμα αργίας, επί δεκαετίες ισχύον στην ΕΛΕΠΑΠ στις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, κατά τις οποίες δεν υπάρχουν στην δομή παιδιά-ωφελούμενοι των υπηρεσιών.

Η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ από την μια δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τα παιδιά με κινητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες, που υποστηρίζει η συνάδελφος, αφού με την «διακοπή συνεργασίας» σπάζει και την θεραπευτική/παιδαγωγική σχέση – θεμελιώδη παράγοντα κάθε θεραπευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας προς την θετική αλλαγή. Από την άλλη, η διοίκηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους εξοβελίζοντας κάθε φωνή αντίστασης μπρος στους σχεδιασμούς της για ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώσεις στους μισθούς, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοι.

Για τους λόγους αυτούς, εκτιμούμε βάσιμα ότι η συνδικαλιστική δίωξη της Γαϊτανίδου αποτελεί τμήμα μιας μακράς σειράς απολύσεων, μη ανανεώσεων συμβάσεων και τρομοκρατίας στον ταλανισμένο χώρο της ειδικής αγωγής. Η αλυσίδα αυτή πρέπει να σπάσει. Και μπορεί να σπάσει με την δύναμη της ενότητάς μας.

Ζητούμε από την διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ την ανανέωση της σύμβασης της Άννας Γαϊτανίδου. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό της συναδέλφου με κάθε διαθέσιμο μέσο και καλούμε όλους τους συναδέλφους των Κέντρων Πρόληψης να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, γι’ ακόμη μια φορά.


Το Δ.Σ. του Σωματείου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου