9.28.2012

Σε επίσχεση από 01/10 οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν.Λάρισας

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν.Λάρισας βιώνοντας την αδιέξοδη και τραγική κατάσταση στην ψυχική υγεία προχωρούν σε καθολική επίσχεση εργασίας προκειμένου να ενεργοποιήσουν όλες τις δυνάμεις ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εγκατάλειψη και απαξίωση που βιώνει ο χώρος της ψυχικής υγείας.

Οι εργαζόμενοι έχουν συμπληρώσει 5 μήνες απλήρωτοι.

Οι ωφελούμενοι κινδυνεύουν να γυρίσουν σε άσυλα και να ζήσουν καταστάσεις 30 χρόνων πριν.

Οι γονείς των ατόμων με αυτισμό βρίσκονται σε διαρκή αγωνία κι οδηγούνται σε απόγνωση όσον αφορά το μέλλον των παιδιών τους.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου όχι μόνο δεν δόθηκε λύση αλλά και καμία δέσμευση για την κάλυψη των δεδουλευμένων του 2012 όπως επίσης και κανένα οργανωμένο σχέδιο εξεύρεσης πόρων για τα επόμενα έτη.

Οι εργαζόμενοι ξεκινάνε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 01/ 10/12.

Ως επαγγελματίες της ψυχικής υγείας ενημερώνουμε ότι η δομή διαβίωσης ατόμων με αυτισμό, Ξενώνας Ελευθερία, για το διάστημα που θα διαρκέσει ο αγώνας μας, θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των ενοίκων

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλες τις δομές ψυχικής υγείας να συνειδητοποιήσουνε την κρισιμότητα της κατάστασης και να συμμετάσχουν με ανάλογη δυναμική παρουσία για την οριστική επίλυση των προβλημάτων της ψυχικής υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου