2.02.2016

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ


apergia
Να μην φτάσει στην Βουλή το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΔΝΤ, υλοποιώντας τα μνημόνια που εκ’ νέου σύναψε με τους «εταίρους» της, θέλει να ψηφίσει ένα αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.Η κυβέρνηση βρίσκει στήριγμα, στους βιομηχάνους και τους επιχειρηματίες. Είναι αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν τη συναίνεσή τους στο ασφαλιστικό τερατούργημα, γιατί έχουν ταξικό συμφέρον. Εξάλλου για αυτούς και για τα κέρδη τους γίνονται όλα!
Η κυβερνητική επίθεση στο ασφαλιστικό, που θα επιδεινωθεί μετά την παρέμβαση ΕΕ – ΔΝΤ, αποτελεί πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση. Μονιμοποιεί και νομιμοποιεί όλες αντιδραστικές ανατροπές που είχαν επιβάλει τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (πχ κατάργηση δια νόμου της 13ης και 14ης σύνταξης, νομιμοποίηση όλων των περικοπών, ανταποδοτικότητα κλπ). Ταυτόχρονα προχωρά και «χτίζει» έναν νέο μηχανισμό για την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στη βάση της λογικής των ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ που ισχύει σε μια σειρά χώρες και διέλυσε το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει:
  • Μετατροπή της ασφάλισης και της υγείας από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση και ευθύνη.
  • Διάλυση όλων των ταμείων και ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο φορέα. Η ενοποίηση ισοδυναμεί με την εξίσωση στην φτώχεια και την εξαθλίωση και με την αρπαγή των αποθεματικών που έχουν απομείνει.
  • Χωρισμό της σύνταξης σε δύο μέρη, την εθνική σύνταξη και την αναλογική–ανταποδοτική. Η «εθνική σύνταξη» (σήμερα προβλέπεται στα 384 €, αύριο ακόμα μικρότερη) για όσους είναι κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Η αναλογική-ανταποδοτική σύνταξη, που θα στηρίζεται στη σύνδεση εισφορών-παροχών και θα ξεκινά από τα 170 €. Ειδικά για τις νέες γενιές,που εργάζονται σε συνθήκες «ευελιξίας», το τμήμα της ανταποδοτικής σύνταξης θα είναι μηδαμινό.
  • Συνθλίβει μπλοκάκια, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με εξοντωτικές εισφορές.
  • Νέες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, το τσάκισμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ. Μεγάλες μειώσεις στο εφάπαξ.
  • Η σύνταξη στα 67 ή στα 40 χρόνια εργασίας! Δουλειά λοιπόν μέχρι το θάνατο, αν φυσικά βρεις δουλειά με επίσημη ανεργία 27% (στους νέους 60%).Εξαφάνιση των επικουρικών με την υπογραφή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που απλά μετονομάστηκε σε «κανόνα βιωσιμότητας».
  • Αυξήσεις εισφορών για ασφάλιση και υγεία στους μισθωτούς, που οδηγεί σε μειώσεις μισθών.
  • Στο όνομα της «αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων»θεσπίζει δύο νέες ανώνυμες εταιρείες ξεπουλήματος της περιουσίας των ταμείων και διευρύνει την εμπλοκή τραπεζών και ιδιωτών στη διαχείριση της περιουσίας των ασφαλισμένων.
Αγωνιζόμαστε για:
– Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, 3518/06, μεσοπρόθεσμο και όλες οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν την πενταετία των μνημονίων). Άμεση δραστική μείωση των εισφορών. Να πληρώσουν επιτέλους κράτος, τράπεζες και εργοδότες.
  • – Να επιστραφούν, με ευθύνη του κράτους, όλα τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις € που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, τα δις που αρπάχτηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις δόσεις του ΔΝΤ, οι απώλειες του αποθεματικού από την «επένδυση» στην Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστηριακό τζόγο. Έξω το ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής. Καταβολή των οφειλόμενων κράτους και εργοδοσίας.
– Δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια, περίθαλψη για όλους τους ανεξάρτητα από χρέη προς το ταμείο. Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας.
– Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινωνική ασφάλιση
  • – Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Άρση όλων των περικοπών που επιβλήθηκαν από το 2009 σε μισθούς και συντάξεις. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς.
Κανείς για δουλειά στις 4 Φλεβάρη! Δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της απεργίας και συνεχίζουμε με απεργιακή κλιμάκωση. Δεν θα κατεδαφίσουν τη ζωή και το μέλλον μας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου