1.08.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΩΣ ΕΔΩ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ .... ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή διαμαρτύρεται εντονότατα για τις μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων στις Δομές Πρόνοιας που έγιναν τα τελευταια 5 χρόνια στο όνομα και την εξυπηρέτηση των Μνημονίων.

Σε μια εποχή πλήρους απαξίωσηςτης εργασίας, οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή συνεχίζουν και εργάζονται απλήρωτοι. ΚΑΣΠ, ΕΡΜΗΣ,ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ,ΕΕΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ,ΕΓΝΥΑ,ΠΕΓΚΑΠ και πολλοί άλλοι φορεις αγγίζουν απλήρωτη εργασία που ξεπερνά και τους 12 μήνες
 
Οι μνημονιακές πολιτικές διαλύουν τις Προνοιακές Δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Το 2009 η κρατική επιχορήγηση για τα ΝΠΙΔ Πρόνοιας ήταν 24.000.000 €. Σήμερα 2015 το κονδύλι αυτό είναι κάτω από 10.000.000 €. Το 1ο, 2ο και 3ο Μνημόνιο μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση κατά 70%.

Ο κρατικός προυπολογισμός του 2016 για τα ΝΠΙΔ μειώθηκε και αυτό υπερψηφίστηκε στη Βουλή βάζοντας την τελική ταφόπλακα στους φορείς. Η κυβέρνηση με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικης Αλληλεγγύης, αναγνωρίζοντας το ηθικό και μοναδικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι αναπληρώνοντας τη δική τους αδυναμία να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θέλοντας να κάνει πρωτοποριακή αναδόμηση των ΝΠΙΔ μεσα απο ένα Θεσμικό Πλαίσιο σε βάθος τετραετίας αυτήν την στιγμή το μόνο που έχει πετύχει είναι να μετακυλήσει τις υποχρεώσεις λειτουργίας των Φορέων στις τσέπες των οικογενειών των Ατόμων με Αναπηρία.

Το κοινωνικό αγαθό της Ειδικής Αγωγής βρίσκεται υπό αίρεση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 
• Άμεση τοποθέτηση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των υπευθύνων του, για την ξεκάθαρη θέση τους έναντι της λειτουργίας των ΝΠΙΔ Πρόνοιας Ειδικής Αγωγής .

ΖΗΤΟΥΜΕ :

• Έκτακτη Χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι μισθοδοσίες των εργαζομένων στα ΝΠΙΔ για το 2015
• Αποκατάσταση για το 2016 του κονδυλίου της κρατικής επιχορήγησης αγγίζοντας τα επίπεδα του 2009
• Ο κρατικός φορέας ΕΟΠΥΥ να αποδόσει τις υποχρεώσεις του προς τα ΝΠΙΔ άμεσα.
• Το Υπουργείο Υγείας να καταργήσει άμμεσα το clowback και rebate που ως ρόλο τους έχουν την μείωση κι άλλο των οικονομικών πόρων αυξάνοντας την απλήρωτη εργασία
• Καμία απώλεια θέσης εργασίας στο όνομα της οικονομικής κρίσης

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Την άμμεση λύση της αδιέξοδης κατάστασης που οδηγούνται οι εργαζόμενοι
• Την ανάληψη της πλήρους χρηματοδότησης των ΝΠΙΔ των λειτουργικών δαπανών απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό με αυστηρό οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο από το Κράτος
• Ενιαίο Θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Στηρίζουμε τους αγώνες των Α'βάθμιων Σωματείων του κλάδου μας

ΠΡΟΝΟΙΑ - ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου