12.04.2014

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ! (με αφορμή το Ν.Ρωμανό)

Σχόλιο του Antinazi Zone

Απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, για την εκπαιδευτική άδεια του Ν. Ρωμανού, ο οποίος συνεχίζει για 23η μέρα την απεργία πείνας στο νοσοκομείο Γεννηματάς, δηλώνοντας ότι δεν θα υποχωρήσει μέχρι να δικαιωθεί.

Μια απόφαση που  εξοργίζει ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας που αντιλαμβάνονται  την υποκριτική, εκδικητική και απάνθρωπη στάση της κυβέρνησης. Πρώτα του λέει δώσε εξετάσεις για να μπεις στο ΤΕΙ και στην συνέχεια του στερεί την εκπαιδευτική άδεια για να πάει στις σπουδές του.

Πλήθος από φορείς, κόμματα, σωματεία εργαζομένων, άνθρωποι της τέχνης κα έχουν βγάλει ανακοινώσεις συμπαράστασης και στήριξης στον αγώνα του Ν. Ρωμανού.
Χιλιάδες διαδήλωσαν το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Είναι όλοι; Όχι βέβαια.. Εκτός της Χρυσής Αυγής και του φασιστουπόκοσμου λάμπουν διά της παρέμβασής τους και πολιτικοί ταγοί του ύψους του Γ.Ψαριανού… Που συμφωνεί και σε αυτό με την κυβέρνηση ο άλλοτε «εναλλακτικός» της αριστεράς και της προόδου.


Μια κυβέρνηση που μέσα στις 3 τελευταίες μέρες – αφού τα έδωσε όλα στην τρόικα- είχε να παρουσιάσει και τα εξής:

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, να ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης για τους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος. Όχι για να βρεθεί μια λύση απέναντι στο πρόβλημα των Σύρων -που ζητάνε ταξιδιωτικά έγγραφα, στέγη και αξιοπρεπή ζωή- αλλά να «καθαρίσει» η πλατεία για να μην πληγεί η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Αθήνας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μέσα σ’ ένα ομοφοβικό ξέσπασμα δήλωσε πως δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα επιτραπεί ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα, καθώς είναι μια χώρα που "σέβεται τις παραδόσεις και την ανθρώπινη φύση".

Και τώρα λένε ας πεθάνει ο Ρωμανός δεν τρέχει και τίποτα. Το πολύ πολύ να καεί ξανά η Αθήνα και να τα ρίξουμε όλα στην Αριστερά και τους αναρχικούς για να δείξουμε ότι εμείς είμαστε το κόμμα του νόμου και της τάξης.

Τώρα λοιπόν αν θέλουμε να ζήσει ο Ν.Ρωμανός, αν θέλουμε να ζήσουν οι Σύροι απεργοί πείνας της Πλατείας Συντάγματος πρέπει να κατέβουμε στους δρόμους. Μαχητικά, μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά. Όχι για να τα κάψουμε όλα. Γιατί αυτό θέλουν. Αλλά για να τους ανατρέψουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η εμπειρία του Δεκέμβρη πρέπει να μας διδάξει. Είχαμε ολόκληρη εξέγερση της νεολαίας, η Αθήνα καιγόταν για 2 βδομάδες και το πολιτικό απότοκο ήταν η νίκη του Γ.Παπανδρέου με 44% έξι μήνες μετά στις εκλογές.

Πρέπει να τους ανατρέψουμε εδώ και τώρα. Και η αριστερά, το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μπουν μπροστά. Μαζί με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Να δώσουν οργάνωση και πολιτική μορφή στην οργή. Να μην την αφήσουμε τυφλή και τελικά αναποτελεσματική.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΥΓ: Ο υπουργός δικαιοσύνης Αθανασίου με έκτακτη συνέντευξη τύπου εξήγγειλε νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους φυλακισμένους σπουδαστές να σπουδάζουν διά αλληλογραφίας ή με ηλεκτρονικά μέσα.

Πρόκειται για ελιγμό του χειρίστου είδους.

Όχι μόνο γιατί ήδη ο Ρωμανός έχει αρνηθεί κάτι τέτοιο. Αλλά γιατί αναιρεί το νόημα του μέτρου. Η εκπαιδευτική άδεια των φυλακισμένων ειδικά όταν μιλάμε για νέους ανθρώπους 21 ετών έχει και το νόημα μιας ανάσας. Ενός κινήτρου για ζωή και μόρφωση. Μιας επαφής με τον έξω κόσμο και μιας καλύτερης προοπτικής.

Η εκπαίδευση διά αλληλογραφίας σε ανώτατη σχολή δεν είναι εκπαίδευση. Και για αυτό δεν ισχύει για τους φοιτητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ. Δεν δίνει πτυχίο και ουσιαστική μόρφωση. 
Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους νοικοκυραίους με τη συνήθη κουτοπονηριά του μικρόνοου και ακροδεξιού. Ο Ρωμανός δεν θέλει να σπουδάσει αλλά να βγει έξω για να την κοπανήσει...

Τι κι αν είναι έξω ή μπαινοβγαίνουν τα τρωκτικά του δημόσιου πλούτου. Οι πραγματικοί τρομοκράτες και ηθικοί αυτουργοί των αυτοκτονιών 3.000 ανθρώπων στην 4ετία των μνημονίων.

Ο Ρωμανός και οι όμοιοί του πρέπει να πάρουν το μήνυμα...

Να τους δείξουμε ότι το πήραμε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου