10.18.2013

Νοσοκομείο Κέρκυρας, Με απόλυση απειλεί το άλλο «άκρο» ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η επικοινωνιακΗ προπαγΑνδα του ΥπουργοΥ ΥγεΙας δεν Εχει τελειωμΟ. ΣΗμερα επΕλεξε να χτυπΗσει το «Αλλο Ακρο», τους εργαζΟμενους του ΝοσοκομεΙου ΚΕρκυρας που αντΕδρασαν τους εφΟδους και «ελΕγχους» σκοπιμΟτητας που οργανΩνει του ΥπουργεΙο μΕσω τους ΣΕΥΥΠ. Εφτασε μΑλιστα στο σημεΙο να απειλεΙ με απολΥσεις Οσους αντΕδρασαν στον Ελεγχο σκοπιμΟτητας που επιχειρΗθηκε στο ΝοσοκομεΙο.

Η προσπάθεια να παρουσιάσει ως τεμπέληδες και κοπανατζήδες τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων για να περάσει τη μνημονιακή δέσμευση για λουκέτα και ιδιωτικοποίηση της υγείας έπεσε στο κενό αφού υπήρξε μαζική αντίδραση τόσο των εργαζομένων αλλά κυρίως των ασθενών, των συνοδών κα των πολιτών που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο Νοσοκομείο.
Οι «ελεγκτές» ακλουθώντας κατά γράμμα τις κυβερνητικές εντολές έφτασαν στο Νοσοκομείο την ώρα που άλλαζε η βάρδια και επιχειρούσαν να εμφανίσουν ως κοπαναντζήδες εργαζόμενους που βρίσκονταν στα τμήματα του Νοσοκομείου. Αρνούνταν πεισματικά να καταγράψουν τις σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο δηλώνοντας όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχουν λεφτά.
Αυτό ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από εργαζόμενους, κυρίως όμως από ασθενείς και πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Νοσοκομείο οι οποίοι τους αποδοκίμασαν.
Τότε κατέφθασε στο Νοσοκομείο αστυνομική δύναμη η οποία ανέλαβε να «συμβάλει» στην συνέχιση του «έλεγχου» συνοδεύοντας μέσα σε τμήματα και κλινικές τους ελεγκτές του Υπουργείου. Μάλιστα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι υπήρξαν από την πλευρά των αστυνομικών προπηλακισμοί πολιτών και δημοσιογράφων.
Αργά το βράδυ συνεδριάζουν από κοινού το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών για να αποφασίσουν την απάντηση των εργαζομένων μαζί με τους πολίτες της πόλης στις προκλήσεις και τις απειλές του Υπουργού Υγείας
Μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, με αφορμή την «υπόθεση» στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ότι όσοι αντιδρούν έχουν σκοπιμότητες και θα «αντιμετωπιστούν» το έργο ξαναπαίχτηκε για μια ακόμα φορά στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Το άλλο «άκρο», οι εργαζόμενοι δηλαδή που αντιδρούν στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και στα επικοινωνιακά τρυκ του Υπουργού Υγείας και ταυτόχρονα διεκδικούν την υπεράσπιση και αναβάθμιση των Δημόσιων Νοσοκομείων και των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες απειλούνται με απόλυση.
Όμως αυτοί πρέπει να πούμε στον Υπουργό Υγείας δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.
ΥΓ. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα συστημικά μέσα ενημέρωσης στο κέντρο ενώ προβάλουν τις «κορώνες» και τις απειλές Γεωργιάδη δεν κάνουν τον κόπο να παρουσιάσουν έστω και σε μια γραμμή την «εκδοχή» των εργαζομένων. Ντροπή!!!
Δειτε το ρεπορτάζ από την τοπική ιστοσελίδα corfoypress
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντί να προχωρήσει σε βελτίωση των συνθηκών του νοσοκομείου που υπολειτουργεί, διέταξε την απόλυση των ιατρών και του προσωπικού που –όπως ισχυρίζεται-  παρεμπόδισαν έλεγχο από στελέχη του υπουργείου του.
Προανήγγειλε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Start ότι «ήδη έχουν φύγει από το ΕΣΥ όσοι ιατροί ενεπλάκησαν στην παρεμπόδιση του ελέγχου από τους ελεγκτές του Υπουργείου Υγείας». Είναι ο ίδιος ο Υπουργός ο οποίος έστειλε τους ελεγκτές να κάνουν έλεγχο σε ένα ακέφαλο νοσοκομείο, αφού ο ίδιος ο Γεωργιάδης δεν έχει διορίσει διοίκηση εδώ και δύο μήνες επειδή... διαπραγματεύεται με το ΠΑΣΟΚ αν θα πάρει τη θέση αυτό ή η Νέα Δημοκρατία...
Αυτό που συνέβη σήμερα στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, σε μία ευνομούμενη χώρα θα προκαλούσε παραίτηση Υπουργού. Αλλά, σε αυτή την κυβέρνηση, ποιος έχασε την τσίπα του για να τη βρουν τα μέλη της;
Ο έλεγχος τον μάρανε...
Ο Α. Γεωργιάδης έστειλε δύο ελεγκτές την ώρα της αλλαγής βάρδιας, στις 3 παρά τέταρτο το μεσημέρι, για να ελέγξουν αν οι ιατροί που δούλευαν ήταν στο χώρο εργασίας τους. Οι δύο αυτοί ελεγκτές, πήγαν πρώτα στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου (με ανύπαρκτο διοικητή) και στη συνέχεια, μερικά λεπτά μετά, άρχισαν να μπαίνουν στους θαλάμους των ασθενών και στα γραφεία των ιατρών που, οι περισσότεροι, εκείνη την ώρα ήταν σε θαλάμους ή σε ιατρεία.
Όταν άρχισαν να κάνουν λόγο για γιατρούς που έλειπαν τότε το προσωπικό άρχισε να αντιδρά, δημιουργήθηκε ένταση και αμέσως στο χώρο των υπογείων έσπευσαν δεκάδες εργαζόμενοι (ιατροί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, διοικητικό προσωπικό).
Οι δύο ελεγκτές, μπροστά στην έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε, πήραν τηλέφωνο τον Υπουργό στην Αθήνα και ισχυρίστηκαν ότι... κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα προκειμένου να επέμβει η αστυνομία και να τους «απεγκλωβίσει». Αυτό τουλάχιστον, δήλωσε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Start αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu (ο Υπουργός πήρε σήμερα «σβάρνα» τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια για το περιστατικό, αλλά μέχρι τώρα καμία δήλωση δεν είχε κάνει για τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου και του ΕΣΥ στην Κέρκυρα)...
Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι δεν κλείδωσαν τους ελεγκτές σε κάποιο δωμάτιο, αλλά τους «εγκλώβισαν» στην αίθουσα που έκαναν έλεγχο...
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών της Κέρκυρας Α. Γεωργόπουλος, μάλιστα, κατήγγειλε ουσιαστικά προσπάθεια τεχνητής έντασης αφού εκλήθησαν εισαγγελέας και αστυνομία από τον Υπουργό Υγείας, υποτίθεται γιατί οι ιατροί προπηλάκισαν τους ελεγκτές, την ώρα που οι ελεγκτές μιλούσαν με τους ιατρούς και τους υπόσχονταν ότι θα κάτσουν εκεί «μέχρι τις 5 το πρωί» για να ενημερωθούν όχι μόνο για τις «απουσίες» προσωπικού αλλά για τις δραματικές ελλείψεις του ιδρύματος.
Αστυνομική επιχείρηση
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να σπεύσει πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη στο Νοσοκομείο για να... απελευθερώσει τους ελεγκτές, παρουσία του ίδιου του Αστυνομικού Διευθυντή Σπ. Μαρτίνη, μπαίνοντας σε θαλάμους ασθενών και αποκλείοντας την... έξοδο εκατοντάδων πολιτών (προσωπικού του νοσοκομείου και κερκυραίων που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους ιατρούς).
Μάλιστα, η στάση της Αστυνομίας ήταν πρωτοφανής αφού, μετά την έξοδο των ελεγκτών από το τμήμα τεχνητού νεφρού που βρίσκεται στο υπόγειο του Νοσοκομείου, επιχείρησε να βγει και ο κόσμος, όμως, η Αστυνομία αποφάσισε να... απαγορεύσει την έξοδο στον κόσμο αυτό εγκλωβίζοντάς τον στην σκάλα (!) με προφανή κίνδυνο να έχουμε δραματική εξέλιξη από αυτούς που όντας στο υπόγειο και μη γνωρίζοντας τη γίνεται, έσπρωχναν τους υπόλοιπους που κινδύνευαν να ποδοπατηθούν!
Αξιωματικός αστυνομικός χτύπησε δημοσιογράφο!
Όλη η απόφαση της Αστυνομίας να εγκλωβίσει εκατοντάδες κόσμο στη σκάλα και στο υπόγειο έγινε, μεταξύ άλλων, για να αποτρέψουν τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μεταβούν στο χώρο που είχαν μεταφερθεί οι ελεγκτές, οι οποίοι ουδέποτε δέχθηκαν να μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου και να δεχθούν ερωτήσεις για το τι συνέβη σήμερα στο Νοσοκομείο.
Μάλιστα, αξιωματικός της Αστυνομίας χτύπησε με το γόνατό του στα γεννητικά όργανα δημοσιογράφο του CorfuPress.com ο οποίος, αφού προηγουμένως του είχε δείξει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα του μέλους ΕΣΗΕΠΗΝ, της επίσημης Ένωσης Συντακτών, δεν δίστασε την ώρα που ο κόσμος στη σκάλα έσπρωχνε μαζικά για να σπάσει το μπλόκο των αστυνομικών, να τον χτυπήσει και να τον ρίξει κάτω σφαδάζοντας μόνο και μόνο για να μην τραβάει με την κάμερα τα συμβάντα...
Απαράδεκτη η αυταρχικότητα της Αστυνομίας
Η αυταρχικότητα της Αστυνομίας να εμποδίσει ιατρούς, προσωπικό, πολίτες και δημοσιογράφους να ανεβούν από τα υπόγεια στην έξοδο του κτιρίου αλλά και η βίαιη επίθεση αστυνομικού κατά δημοσιογράφου που είχε μάλιστα δηλώσει την ιδιότητά του, προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερη οργή του συγκεντρωμένου πλήθους το οποίο έκανε λόγο για μεθόδους χούντας.
Ο Α. Γεωργιάδης προανήγγειλε την απόλυση (!) των συνδικαλιστών που πρωτοστάτησαν στις διαμαρτυρίες επειδή, όπως υποστήριξε, επιχείρησαν να εμποδίσουν τον έλεγχο, παραβιάζοντας με ποινικά κολάσιμες πράξεις το νόμο. Το να προαναγγέλλει χωρίς ΕΔΕ, αστυνομική έρευνα, μηνύσεις ή κάθε άλλη νόμιμη διαδικασία ο Υπουργός Υγείας την απόλυση των ιατρών του νοσοκομείου Κέρκυρας, μάλλον, αυτό δεν εμπίπτει στο νόμο...
Ούτε φαίνεται πως εμπίπτουν στο νόμο οι ευθύνες Γεωργιάδη και των προκατόχων του που άφησαν το νοσοκομείο Κέρκυρας χωρίς προσωπικό, χωρίς υλικά και αναλώσιμα, χωρίς διοίκηση...
Αιδώς αργείοι!
Σημείωση: Το CorfuPress.com έχει καλύψει το πρόσωπο του Αστυνομικού Διευθυντή Κέρκυρας καθώς ο ίδιος απαίτησε να μην φανεί το πρόσωπό του στην τηλεοπτική κάμερα του CorfuPress.com. Την ίδια απαίτηση δεν είχε ωστόσο από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς που τον συμπεριέλαβαν κανονικά στα πλάνα τα οποία προέβαλλαν...

πηγή: http://sismanoglio.blogspot.gr/

διαβάστε ακόμη: http://www.ygeionomikoi.gr/menu-anakoinoseis/menu-anak-syndikaton/3139-gia-thn-apokatastash-ths-alhtheias-ti-egine-sto-geniko-nosokomeio-kerkyras-stis-17-10-2013 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου