10.15.2011

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ 72 ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Στα link που υπάρχουν παρακάτω βρίσκεται το ψήφισμα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, που στόχο έχει να υποστηρίξει την προσπάθεια να συμπεριληφούν στοΥπό Ψήφιση Νομοσχέδιο "Κώδικας Ναρκωτικών" .

Μετά από το " οικονομικό  μπλάκ άουτ " που τους έχει επιβληθεί καθώς το 2012, τα ήδη υποχρηματοδοτούμενα Κ.Π. θα βρεθούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Πολίτες με μόλις το 25% της προβλεπόμενης χρηματοδότησής τους από 2 πηγές (Υπ. Εσωτερικών και Υπ. Υγείας) έρχεται η σειρά και της ενδεχόμενου νομοθετικού εξομβελισμού τους καθώς το Σχέδιο Νόμου «Κώδικας Ναρκωτικών», που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 09/09/2011 δεν περιλαμβάνει καμία από τις προϊσχύουσες διατάξεις που ρυθμίζουν την ίδρυση, λειτουργία, χρηματοδότηση, επιστημονική παρακολούθηση και εποπτεία των Κέντρων Πρόληψης . Αν το προς διαβούλευση Σχέδιο Νόμου παραμείνει ως έχει, τότε το πανελλαδικό δίκτυο των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας δεν θα αναφέρεται σε κανένα άρθρο του – ενδεικτικά αναφέρουμε τα πλέον σχετικά με το αντικείμενο των Κέντρων Πρόληψης άρθρα 54, 59! Το δε άρθρο 61, ως έχει στο παρόν Σχέδιο Νόμου, καταργεί την τροποποίηση του άρθρου 61 του Κώδικα Νόμων για τα Ναρκωτικά, που ψηφίστηκε προ τετραμήνου και έστω μερικώς (ως καθαρά ιδιωτικού δικαίου δομές) κατοχυρώνει τα Κέντρα Πρόληψης

Το ψήφισμά μας για συμπερίληψη των Κέντρων Πρόληψης στο Σ/Ν "Κώδικας Ναρκωτικών":

Υπογράψτε και διαδώστε το σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ευχαριστούμε για την συνεισφορά στην μετάφραση τους συναδέλφους του Κ.Π. Ρόδου.

Όποια/όποιος συνάδελφος μπορεί να διαθέσει χρόνο για μετάφραση σε άλλη γλώσσα, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το Σωματείο.

__________________________________________
Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου